A www.golyaviszi.hu domain ELADÓ! Érdeklőni e-mailben!

A webáruházunk 2018.12.31-ig ZÁRVA van!

A STORCHENWIEGE

 

A GYÁRTÓ:

 

A német Storchenwiege kendőket arra tervezték, hogy hosszú életűek legyenek, örökölhessék lányok anyjuktól, így sok generáció használhassa.

Nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy csak megfelelő minőségű kendők kerüljenek a  forgalmazókhoz, és ne legyen az eladó kendők között szövési vagy bármilyen más hibával rendelkező. Éppen emiatt nem is volt és nem is lesz soha leárazott Storchenwiege kendő az új kendők piacán úgy, mint más forgalmazóknál, ahol apró hibás darabot árulnak kedvezményesen.

A cég alapítója és az anyagok kifejlesztője textiltervező, apa és nagypapa. Az ő odaadása a munkája és a gyermekek felé megmutatkozik minden egyes Storchenwiege kendőben, hiszen szeretetteljesen körbeöleli a családot egyetlen szimpla csomóval.

Minden pamut amit felhasználnak a kendők szövésénél szigorúan ellenőrzőtt és Öko Text 100 által bevizsgált és ajánlott, semmilyen káros kemikáliát nem használnak. A vizsgálati cikk bővebben itt olvasható (német nyelven):

http://www.oekotest.de/cgi/index.cgi?artnr=97500;bernr=07;co=

A Storchenwiege kendők szövésének különlegessége, hogy mind a felvető mind a láncfonál dupla. A legtöbb kendőnél csak az egyik irányú fonál dupla, nem mindkettő!

 

A szövésfajták:

- keresztsávoly szövéses (a csíkosak: ALBERT, ANNA, INKA, ULLI, VICKY, LILLY)

- gyémántsávoly szövséses (a LEO-k)

 

Az anyagot előmosták és így elérte a végleges hosszát, a további mosások alkalmával a maximális rövidülése 2,5 % lehet.

A normál 100% pamut kendőkön kívül vannak még BIO pamut kendők is gyönyörű színekben: pl. Olivia Bio, Eric Bio...

A karikás kendő választék színekben megegyezik a normál kötözős kendőkkel, egy méretben kapható, van belőle BIO pamut verzió is!

 

A kendőket Németországban készítik szigorú előírásokat betartva. A kendők vége csapott, hogy könnyebben lehessen csomózni. Minden kendőhöz részletes kötési útmutató jár.Ez annyiban más a többi kendőkötési használati útmutatóhoz képest, hogy ad néhány extra tippet a kendő használatához.

A magyar nyelvű kötési útmutató innen tölthető le: 

http://www.golyaviszi.hu/HU/utmutato_hu.pdf